Statenleden kiezen Eerste Kamer

19 mei 2011 - Dit jaar zijn de verkiezingen voor de Eerste Kamer op 23 mei extra bijzonder. Het is immers de vraag of de partijen die het huidige kabinet steunen samen een meerderheid krijgen. De verkiezingen, door leden van alle Provinciale Staten, worden in alle provincies op hetzelfde tijdstip gehouden.

De vergadering in het Zuid-Hollandse provinciehuis is openbaar en begint om 15.00 uur. U bent van harte welkom deze bij te wonen. Kunt u niet aanwezig zijn, dan kunt u de vergadering live volgen en achteraf bekijken via de webcast op deze website.

Stemwaarde

De 566 in maart gekozen Provinciale Statenleden kiezen in alle provincies tegelijk.Ieder Statenlid heeft daarbij een bepaalde stemwaarde, gebaseerd op het aantal inwoners van de provincie. Zo is een Statenlid uit Zuid-Holland (641 punten) ruim 6x zoveel 'waard' als een Statenlid uit Zeeland (98 punten).

Uitslag op 25 mei

De kiesraad zal op 25 mei 2011 om 16:00 uur de verkiezingsuitslag vaststellen tijdens een openbare zitting in het gebouw van de Eerste Kamer. In deze zitting worden de definitieve zetelverdeling en de voorkeursstemmen bekendgemaakt.

Meer informatie

Lees meer over de verkiezingen en over de Eerste Kamer.

|
Wilt u reageren? Gebruik dit formulier.
Reacties verschijnen op deze webpagina.  Spelregels

Een bestand uploaden

Met de knop bladeren kunt u een bestand van maximaal 2MB bijvoegen.

 

captcha7.gif
Nog geen feedback ontvangen.
terug naar boven
Internet site Provincie Zuid-Holland