Aanbod Jeugdzorg

In de Wet op de Jeugdzorg staat vermeld dat kinderen het recht tot aanspraak op jeugdzorg hebben zodra Bureau Jeugdzorg een indicatie voor jeugdzorg geeft. Jeugdzorgaanbieders moeten de aanspraak realiseren door een passend hulpverleningsplan te bieden. De provincie zorgt dat dit mogelijk is, door voldoende aanbod te plannen en te financieren. Het aanbod moet aansluiten op de behoeften van kinderen.

Jeugdzorgaanbieders

Regio-indeling Jeugdzorg Zuid-Holland


De provincie subsidieert 4 jeugdzorgaanbieders in Zuid-Holland: Cardea Jeugdzorg, Stek, Trivium Lindenhof en Horizon. De jeugdzorgaanbieders leveren jeugdhulp, verblijf en observatiediagnostiek, de 3 vormen die in de Wet op de Jeugdzorg zijn genoemd. Ze hebben dit uitgewerkt in een breed aanbod van intensief ambulante zorg, dagbehandeling en residentiële zorg. Horizon biedt specialistische residentiële zorg, besloten behandeling (alternatief voor plaatsing in een justitiële jeugdinrichting), dagbehandeling en pleegzorg.

Jeugdzorg

Meer informatie?

Wanneer u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met het secretariaat van bureau Maatschappelijke Participatie en Jeugd, telefoonnummer: 070 441 72 86 of uw vraag stellen via onderstaand formulier.

|
Stel uw vraag via dit formulier.
U krijgt zo snel mogelijk een reactie.
captcha5.gif
terug naar boven
Internet site Provincie Zuid-Holland