Jongerendebatdagen

De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat jongeren worden betrokken bij maatschappelijke onderwerpen en daarbij steeds meer hun verantwoordelijkheid (gaan) nemen. De Jongerendebatdagen zijn hiervan een goed voorbeeld.

Jongerendebatdagen

icoon video Bekijk de video-impressie van de Jongerendebatdagen 2012

Debater aan het woord


Tijdens de Jongerendebatdagen gaan Zuid-Hollandse jongeren met elkaar in debat in het provinciehuis in Den Haag. Een schoolteam bestaat uit 10 debaters, in leeftijd variërend van ongeveer 15 tot en met 18 jaar. Bij voorkeur vormen de teams een representatieve afspiegeling van de samenleving. Er zijn meerdere wedstrijden waarbij verschillende prijzen te winnen zijn.Debatronde in Statenzaal


Op Weg naar Het Lagerhuis
Zuid-Hollandse schoolteams debatteren onderling volgens de bekende Lagerhuisformule tijdens deze provinciale voorronde van de door de VARA georganiseerde debatwedstrijd Op Weg naar Het Lagerhuis. De winnaars van beide dagen mogen door naar de landelijke finales. Meer informatie, onder andere over de stellingen, vindt u op de internetpagina Op Weg naar Het Lagerhuis.

Zuid-Hollandse jongerendebatwedstrijd
Teams die in de eerste ronden van ‘Op Weg Naar Het Lagerhuis’ uitvallen, strijden verder om de Zuid-Hollandse jongerendebatprijs.

Schaduwverkiezingen Provinciale Staten

Tijdens de debatdagen konden de jongeren in het Provinciehuis hun stem uitbrengen tijdens schaduwverkiezingen voor Provinciale Staten (55 zetels). Hieronder de uitslagen van beide dagen.

Politieke partijenZetelverdeling
verkiezingen 2011
Voorkeur jongeren op
19 januari 2012
Voorkeur jongeren op
20 januari 2012
VVD

12

15

13

PvdA

10

7

8

PVV

8

3

6

CDA

6

3

0

SP

5

6

3

D66

5

11

11

GroenLinks

3

6

4

Christen Unie

2

2

2

SGP

2

0

0

50 PLUS

1

0

0

Partij voor de Dieren

1

2

6

Overig

-

-

2

Jongen licht zijn standpunt toe

Meer informatie?

Wanneer u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met het secretariaat van bureau Maatschappelijke Participatie en Jeugd, telefoonnummer: 070 441 72 86 of uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Meer informatie over de VARA debatcompetitie Op weg naar Het Lagerhuis vindt u op de website van de VARA.

|


Stel uw vraag via dit formulier.
U krijgt zo snel mogelijk een reactie.
captcha5.gif
terug naar boven
Internet site Provincie Zuid-Holland