Haagse Hogeschool/URBINN winnaar MobiliteitsAward 2017

Gepubliceerd op 23 november 2017De Haagse Hogeschool ontving afgelopen maandag uit handen van gedeputeerde Floor Vermeulen de Mobiliteitsaward 2017. De tweejaarlijkse awarduitreiking is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. De netwerkorganisatie heeft het doel de regio bereikbaarder te maken door efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen.

Ontwikkelen van innovatieve mobiliteitsconcepten

De Haagse Hogeschool won de award met de doorlopende minor URBINN, een innovatieprogramma bedoeld voor ontwikkeling van duurzame mobiliteit in steden en het ontwikkelen van specialistische kennis op dit gebied. De Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving (TIS) van de Haagse Hogeschool werkt als kennisinstelling al enige tijd samen met het bedrijfsleven aan de ontwikkeling van innovatieve mobiliteitsconcepten en autonoom vervoer door inzet van studenten en onderwijs. Met de minor URBINN wordt door de Haagse Hogeschool structureel invulling gegeven aan de genoemde doelen.


Haagse Hogeschool winnaar MobiliteitsAward 02

Fotobijschrift v.l.n.r.: Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen, John Bolte Haagse Hogeschool, Peter Menger Haagse Hogeschool, autocoureur Tim Coronel en directeur VNO-NCW West Bert Mooren.

Volg @zuid_holland op Twitter