75 jaar vrijheid
Bevrijdingsfestival 2018 banner1200x225

Waarom doen wij mee?

Van Zoetermeer naar Delft, 1945 ©NIOD, 188098

Democratie en rechtsstaat en de daaraan verbonden vrijheid zijn niet vanzelfsprekend. In Nederland, waar het al 75 jaar vrede is, lijkt dat vaak wel zo. De provincie vindt het belangrijk dat de viering van 75 jaar vrijheid binnen Zuid-Holland een betekenisvolle invulling krijgt, waarbij de waarde van vrijheid toen en nu centraal staat. De provincie initieert een eigen programma en stimuleert initiatieven van organisaties in de provincie Zuid-Holland.

Ambassadeurs 75 jaar Vrijheid

Zuid-Holland start viering 75 jaar vrijheid

Op verzoek van commissaris van de Koning Jaap Smit gaan 5 ambassadeurs van de vrijheid aan de slag om de provincie Zuid-Holland te helpen met het uitdragen van de boodschap van herdenken, vieren en koesteren van de vrijheid.

De ambassadeurs brengen 75 jaar vrijheid onder de aandacht binnen de provincie Zuid-Holland. Daarnaast geven de ambassadeurs aanbevelingen aan de provincie en helpen zij waar mogelijk regionale en lokale initiatieven.

Digitale vrijheid

Man achter laptop

Websites, social media en cybersecurity. Privacy en persoonsgegevens. Datamining, trollen en nepnieuws. Leven in vrijheid is een groot goed, maar hoe staat het met onze digitale vrijheid? De provincie Zuid-Holland besteedt in het kader van 75 jaar vrijheid (ook) aandacht aan het belang van digitale vrijheid.