Happy Mobility




Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot
Locatie
Kantine Walhalla, Rotterdam
Omschrijving

Onze steden groeien en worden steeds drukker. Het is een uitdaging om de stad toegankelijk en in beweging te houden. Dagelijks worden we geconfronteerd met vervuilde lucht, verkeersopstoppingen, sociale uitsluiting en andere stedelijke problemen.

Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Mobiliteit gaat over meer dan zo snel mogelijk van A naar B te komen. Het gaat over mee kunnen doen in de stad, naar werk kunnen komen en samen de stad beleven.

Duurzame en inclusieve mobiliteit
Tijdens het Happy Mobility Congres op woensdag 14 maart 2018 gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit. We versnellen de stedelijke toekomst waarin de stad door actief transport – zoals lopen, fietsen, in combinatie met openbaar vervoer – toegankelijk is voor iedereen. Dat is happy mobility, en zo creëren we een stad op de maat van de mens, voor alle mensen.

Diverse sprekers
Samen leren we meer over inclusieve mobiliteit, mobiliteitsgeluk, hoe we de stad van de toekomst vandaag al kunnen creëren en vervoersarmoede. Dit is maar een greep uit de onderwerpen die door diverse sprekers – onder andere transitieprofessor Derk Loorbach, Zippcar-oprichter Robin Chase en verkeersplanoloog Karel Martens – zullen worden toegelicht. Als deelnemer gaat u met nieuwe en frisse ideeën naar huis.

Meer informatie
Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier.

Bijzonderheden

Happy Mobility wordt georganiseerd door Humankind, DRIFT en Acquire publishing met medewerking van Gemeente Rotterdam, De Verkeersonderneming, Provincie Zuid-Holland, Milieudefensie en Air Rotterdam.