Pitch event: Wie gaat de Open Stateninformatie App Challenge winnen?
Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Het provinciehuis in Utrecht.
Doelgroep

Iedereen is welkom om het pitch-event bij te wonen

Omschrijving

De provincies Utrecht, Flevoland, Limburg, Noord-Holland en Zuid-Holland hebben developers, designers en data-wetenschappers uitgedaagd om een app-idee in te sturen waarmee burgers, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van de Provinciale Staten van 5 provincies eenvoudiger kunnen raadplegen en vergelijken. Na 2 spannende maanden is het 12 december eindelijk zover! Tijdens een pitch-event moeten 10 geselecteerde deelnemers de vijfkoppige jury overtuigen waarom hun idee het ontwikkelbudget van €30.000 verdient.

Naast deze finale van de Open Stateninformatie App Challenge wordt ook de Digitale Safari gehouden. Dit is een evenement van de provincie Utrecht waar verschillende digitale projecten centraal staan.

Programma & informatie

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.00-14.30 uur: inloop
  • 14.30 uur: start pitch-event
  • 14.30-15.05 uur: eerste gedeelte van de pitches
  • 15.05-15.20 uur: pauze
  • 15.20-15.45 uur: tweede gedeelte van de pitches
  • 15.50-16.20 uur: juryberaad/deelnemers en toeschouwers mogen op Digitale Safari
  • 16.45 uur: uitreiking en borrel

Het pitch-event vindt plaats op woensdag 12 december op het provinciehuis in Utrecht. Bekijk de routebeschrijving.

Achtergrond

De provincie Zuid-Holland heeft de informatie van de Provinciale Staten beschikbaar gesteld als open data. Ook de provincies Flevoland, Limburg, Noord-Holland en Utrecht hebben dat gedaan Het gaat om moties, amendementen, besluiten, statenvragen en brieven. Deze informatie is beschikbaar voor app-ontwikkelaars die hier mogelijk nieuwe toepassingen mee kunnen bouwen voor Statenleden, journalisten en andere geïnteresseerden.

Kosten

De toegang is gratis.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://challenge.openstateninformatie.nl/.

Aanmelden

Wanneer u zich aanmeldt voor het pitch-event, bent u ook automatisch uitgenodigd voor dit unieke evenement. Aanmelden kan via: https://goo.gl/forms/st58itfSJVesELkh1.