Activiteiten rondom 'Na 75 jaar vrijheid'De coronaregels maken dat we geen grote evenementen kunnen organiseren. Voor een aantal activiteiten kijken we of een andere invulling mogelijk is. Daarnaast organiseert de provincie Zuid-Holland een aantal kleinschalige activiteiten. Die worden bij kinderen op scholen onder de aandacht gebracht of kunnen ook thuis worden uitgevoerd.


Bevrijdingsfestival de hele dag te volgen op Den Haag TV en online

Het Bevrijdingsfestival Den Haag kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden op het Malieveld. Het evenement verhuist daarom eenmalig naar poppodium PAARD. De optredens en interviews in drie verschillende zalen worden van daaruit – helaas zonder publiek - van 13.00 tot 22.00 uur live uitgezonden op Den Haag TV en online.

“We bieden dit jaar een compleet festivalprogramma voor de thuisblijvers," zegt mede-organisator Gerard van den IJssel. “Het is echt een volwaardig programma geworden, waarmee we de festivalsfeer zo dicht mogelijk proberen te benaderen. We zijn supertrots dat het ondanks alle corona-ellende toch gelukt is om zo veel grote partners en bekende artiesten aan ons te verbinden.”
 
De beslissing om het Bevrijdingsfestival Den Haag volledig online en op Den Haag TV uit te zenden ligt in lijn met de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona. Er vinden op 5 mei geen outdoor of andere voor publiek toegankelijke liveoptredens plaats.

Bekijk het programma op de poster hiernaast of klik op de link hieronder.

Bekijk de uitzending 5 mei via deze link: https://vimeo.com/533479410

Bunkers komen tot leven in een vijftal bunkervlogs

We kennen ze allemaal: de bunkers voor de Zuid-Hollandse kust. Imposante resten van onze bezettingstijd. Maar hoe zit dat eigenlijk met die bunkers? Hoe ‘woonden’ de soldaten in de bunkers? Welke wapens lagen er opgeslagen en hoe werden ze gebruikt? Hoe functioneerden de bunkers in de verdedigingslinie de Atlantikwall? En waar worden bunkers tegenwóórdig allemaal voor gebruikt?

De bunkers zijn vaak maar een deel van het jaar, of soms helemaal niet, vrij te bezichtigen. Daarom neemt acteur Marc van Welzenis in een vijftal unieke bunkervlogs je mee voor een kijkje in en het verhaal achter deze bouwwerken. Kom online een kijkje nemen in de bijzondere wereld van beton, staal en manschappen.