Zuid-Holland genomineerd voor best bestuurde decentrale overheid

Gepubliceerd op 9 januari 2017De provincie Zuid-Holland is genomineerd voor best bestuurde decentrale overheid van 2016. De nominatie maakt onderdeel uit van de verkiezing van de beste bestuurder van vakblad Binnenlands Bestuur. Voor de verkiezing worden politici en lokale bestuurders uitgenodigd om collega’s en overheden te nomineren in verschillende categorieën.

Binnenlands Bestuur schrijft over de nominatie: In de metropoolregio Rotterdam en Den Haag (MRDH) kiest de provincie Zuid-Holland voor de vlucht naar voren. Samen de Zuidelijke Randstad aantrekkelijker maken, dat is het doel waarin de partijen elkaar vinden. Er was moed voor nodig om in 2015 deze samenwerking te intensiveren en deze lijn door te trekken in 2016. “Vanuit het buitenland ziet men de Zuidelijke Randstad als 1 regio”, weet Jaap Smit, commissaris van de Koning. “Zo moeten we ook naar onszelf kijken. Met trots, met 1 identiteit.”

Stem uitbrengen

Op 9 januari begint de tweede ronde van de verkiezing en iedereen kan zijn stem uitbrengen op de genomineerden op de site van Binnenlands Bestuur. Naast de provincie Zuid-Holland zijn ook de gemeenten Molenwaard, Breda en Rijssen/Holten en het waterschap Vallei en Veluwe genomineerd voor best bestuurde decentrale overheid. Op 26 januari worden de winnaars bekend gemaakt.