Uniek: een wethouder en gedeputeerde houden kantoor in leeg pand

Gepubliceerd op 13 november 2017Tijdens het Feest der Leegstand hielden wethouder Marcel Houtkamp van Schiedam en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra kantoor in een leeg pand. Zij spraken daar met allerlei inspirerende gasten die dagelijks op vernieuwende wijze de leegstand in Schiedam aanpakken.

Verschillende mooie voorbeelden kwamen voorbij van hoe inwoners en professionals proberen de binnensteden van Zuid-Holland zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

‘Feest der Leegstand’ want leegstand biedt kansen

Schiedam vierde 10 en 11 november het Feest der Leegstand, het feest van nieuwe kansen. Het is een initiatief om positief te kijken naar de mogelijkheden die leegstand biedt.

Campagne SLIM! Ruimtegebruik

Het Feest der Leegstand is onderdeel van de campagne SLIM! Ruimtegebruik, waarbij we op zoek zijn samen met gemeenten, vastgoedeigenaren, ondernemers en kennisinstellingen naar goede ideeën en oplossingen om zo slim mogelijk gebruik te maken van de schaarse ruimte die we hebben in Zuid-Holland.

Ook jij kunt meedoen! Door een SLIM! Idee voor een leegstaand pand of terrein in te dienen en zo kans te maken op een verzorgd weekend in Hotel New York. Ga naar www.zuid-holland.nl/datisslim en inspireer ons!


Volg @zuid_holland op Twitter