Veel SLIM! Ideeën voor aanpak leegstand - Reacties

Gepubliceerd op 6 december 2017Nieuwe partners en slimme ideeën voor de aanpak van leegstand. Dat is het resultaat van de campagne Dat is SLIM! Ruimtegebruik. Winst dus. Ondernemer Jeroen Schrama kreeg voor zijn verpakkingsvrije winkel de meeste waardering.

De provincie vroeg de afgelopen weken aandacht voor de aanpak van leegstand van kantoren en winkels. Dat gebeurde tijdens bijeenkomsten voor professionals, maar ook inwoners werden opgeroepen mee te denken. Zij konden een SLIM! Idee opsturen voor een leegstaand pand of terrein om zo ontwikkelaars, bouwers en gemeenten te inspireren.

Verpakkingsvrije winkel

Jeroen Schrama diende het idee voor een verpakkingsvrije winkel in Leiden in. Niet alleen een winkel, maar inclusief een lunchroom waar gerechten worden bereid met ingrediënten die deels achterin de winkel worden verbouwd. Events zoals kledingruilbeurzen maken het concept af. Schrama kreeg voor dit SLIM! idee zo’n 600 likes op Facebook, waarmee hij een weekendje wint naar Hotel New York - goed voorbeeld van een hergebruikt kantoorpand. Daarnaast heeft de provincie het idee letterlijk op de kaart gezet. De provincie gaat in gesprek met de gemeente Leiden om te kijken of het idee ook praktisch uitvoerbaar is. Schrama is blij dat zijn idee leeft en hoopt dat zijn concept slaagt. “Maar ik hoop vooral dat deze manier van boodschappen doen heel normaal wordt, en dat je in de toekomst in iedere supermarkt producten zonder verpakking vindt.”

Nieuwe samenwerkingen

Naast de in totaal 22 SLIM! Ideeën van inwoners en ondernemers wisten bestaande en nieuwe partners de provincie te vinden. Dat we in Zuid-Holland slim met bestaande ruimte moeten omgaan, werd breed herkend en de provincie heeft dan ook veel  verzoeken ontvangen om samen de leegstandsproblematiek aan te pakken. Met deze verzoeken gaat de provincie hard aan de slag.

Heb je ook een SLIM! Idee waarvoor je de provincie nodig hebt? Of wil je graag in gesprek over Slim ruimtegebruik? Mail naar .

Re:Veel SLIM! Ideeën voor aanpak leegstand

Re:Veel SLIM! Ideeën voor aanpak leegstand


Volg @zuid_holland op Twitter