Start bouw Maakhal voor startups op Campus Leerpark Dordrecht

Gepubliceerd op 9 maart 2018De Dordtse wethouder Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Anouk van Eekelen en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland hebben vrijdag 9 maart een symbolische start gemaakt met de bouw van een tweede tijdelijke 'Maakhal' bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De hal biedt, net als de eerste tijdelijke hal, tech-startups ruimte om prototypes te bouwen van hun innovatieve concepten. Intussen is ook gestart met de voorbereidingen voor een blijvende 'Maakfabriek', die gebouwd wordt in het kader van de Campusontwikkeling Leerpark en in 2020/2021 klaar zal zijn.

Adri Bom-Lemstra na het slaan van de eerste paal: “De provincie zet samen met de Drechtsteden de schouders onder het bestuursakkoord en de Groeiagenda. Projecten zoals de Maakfabriek hier op het Leerpark zijn van belang en leveren een bijdrage om de werkgelegenheidsambities van de Groeiagenda te realiseren. Deze maakhal biedt onderdak aan de jonge ondernemers en schoolverlaters. Dat de behoefte groot is moge duidelijke zijn: dit is al de tweede in zijn soort met een tijdelijke status.”


Volg @zuid_holland op Twitter