Provincie draagt bij aan restauratie monument verdwenen dorp Jacobswoude

Gepubliceerd op 14 maart 2018Provincie Zuid-Holland heeft samen met gemeente Kaag en Braassem de restauratie van het monument voor het verdwenen dorp Jacobswoude gefinancierd.

Informatiebord

Gedeputeerde Vermeulen met wethouder Peters van gemeente Kaag en Braassem hebben op 14 maart 2018 het informatiebord bij het monument onthuld. Het monument dat naast de provinciale weg N207 ligt, verwijst naar het dorp Jacobswoude dat in de zestiende eeuw onbewoonbaar werd.

N207

De provinciale bijdrage voor de restauratie is afkomstig van het project N207 Noord. De provincie werkt tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn aan verbreding van de provinciale weg met een rijstroken R-net bussen. Gedeputeerde Vermeulen “Om de bereikbaarheid te verbeteren en verkeersopstoppingen te voorkomen, werken wij aan de verbreding van de N207. Aanpassing van de weg moet ook de leefbaarheid verbeteren. Ik ben blij dat wij vanuit het project de restauratie van dit monument hebben kunnen meenemen. Zo zorgen we niet alleen voor een goede bereikbaarheid, maar maken we ook de rijke historie van dit gebied zichtbaar en beleefbaar".


Afbeelding kinderen bij monument Jacobswoude

Op de foto: wethouder Yvonne Peters, gedeputeerde Floor Vermeulen en leerlingen uit Woubrugge rondom het monument.

Afbeelding onthullen informatiebord door Yvonne Peters en Floor Vermeulen

Op de foto: wethouder Yvonne Peters, gedeputeerde Floor Vermeulen en Ed Molenaar van de historische vereniging onthullen het informatiebord met een druk op de knop.

Volg @zuid_holland op Twitter