Innecs eerste investering Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ

Gepubliceerd op 12 april 2018Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft een investering van ruim €4 miljoen ontvangen.

De miljoeneninvestering is afkomstig van Finindus, ENERGIIQ en BOM. Met de producten van Innecs reduceren industriële bedrijven hun energieverbruik aanzienlijk, met als resultaat een mooi financieel rendement en een fikse reductie in CO2 en NOx uitstoot. Een succesvolle uitvoering van het businessplan van Innecs Power Systems levert over de komende jaren wereldwijd meer dan 20 PJ aan energiebesparing op voor de Industrie. Dit is een verwachte reductie van ruim 4 Megaton CO2.

Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter, maakte de investering bekend tijdens de Energy in Transition Summit op woensdag 11 april in de Onderzeeboot loods in Rotterdam. Rinke Zonneveld is positief over de concrete bijdrage van Innecs aan de energietransitie in de industrie. Innecs is de eerste investering uit het energie-innovatiefonds ENERGIIQ.

ENERGIIQ is het energie-innovatiefonds van de Provincie Zuid-Holland, dat wordt beheerd door InnovationQuarter. De provincie Zuid-Holland heeft €35 miljoen beschikbaar gesteld voor ENERGIIQ. ENERGIIQ investeert in ondernemingen, die klaar zijn voor het commercialiseren van hun bewezen energie-innovatie. De innovatie dient te leiden tot CO2-reductie en/of banencreatie in de provincie Zuid-Holland.

Energiebesparing, CO2 reductie en aantrekkelijke terugverdientijden

Het in 2004 opgerichte Innecs startte als engineering adviesbureau met de ambitie om eigen producten te ontwikkelen. Inmiddels heeft het bedrijf 3 zeer efficiënte en robuuste apparaten ontwikkeld: een lage NOx brander (de BoilerBuner), een kleinschalige stoomturbine (de SteamExpander) en een kleinschalige gasturbine (de PowerBurner). De toepassing van diepe kennis van turbine technologie met slimme regeltechniek zorgt voor hoogwaardige producten met toepassingsmogelijkheden voor een breed industrieel publiek. Door een slim ontwerp en met een modulair productieproces wordt de aankoopprijs laag gehouden met behoud van hoge kwaliteit en energie-opbrengst wat tot aantrekkelijke terugverdientijden leidt.

Made in Holland

Innecs Power Systems is een aansprekend voorbeeld van de ontwikkeling en productie van geavanceerde industriële producten in eigen land. Een bijkomend voordeel is dat de producten van Innecs lokaal energie opwekken en daarmee concreet bijdragen aan de energietransitie door de industrie. De industrie is verantwoordelijk voor 68% van de CO2 uitstoot in Zuid-Holland*. Het is dus van belang om industriële toepassingen voor energiereductie te ontwikkelen, omdat juist daar impact gemaakt kan worden ten gunste van de energietransitie.

Reidar Koolen, CEO Innecs Power Systems: ”Er rust een zware verantwoordelijkheid op de industrie om klimaatdoelstellingen te realiseren. Energie Efficiency is het eerst aangewezen middel om de energietransitie van de komende jaren vorm te geven. Voor onze klanten is en blijft economisch rendement de belangrijkste afweging bij het doen van investeringen. Daarom ziet Innecs het als haar missie om betaalbare energie efficiency te bieden, zodat de energietransitie ook economisch aantrekkelijk is en daadwerkelijk wordt ingezet. “

*Bron: http://staatvan.zuid-holland.nl/Paginas/Factsheets/CO2-emissies.aspx.


Volg @zuid_holland op Twitter