Zomer vol ruimtevaart in Zuid-Holland

Gepubliceerd op 15 mei 2018Zuid-Holland maakt zich op voor een reeks activiteiten over ruimtevaart met de 31ste editie van het Space Studies Program van de International Space University (ISU).

Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag zijn de komende maanden gastheer voor meer dan 200 docenten, gastsprekers en astronauten uit de hele wereld.

Carrière in de ruimtevaart

Het ISU is een internationale zomeruniversiteit en richt zich op pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een carrière in de ruimtevaart. Van 24 juni tot en met 25 augustus maakt deze toekomstige ruimtevaarttop kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction. Veel lezingen en evenementen die de ISU-deelnemers buiten hun colleges volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals het Astronautenpanel op 2 juli in SpaceExpo in Noordwijk, de finale van de ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers in het Science Centre Delft en de rakettenlancering op 21 juli in Noordwijk (door ISU-deelnemers samen met kinderen).

Zinderende ruimtevaartzomer

Onder de noemer Sizzling Summer of Space (Zinderende ruimtevaartzomer) organiseren Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA samen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag - parallel aan ISU/SSP2018 - een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud. De aftrap van de Sizzling Summer of Space vindt op 14 mei plaats op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. De organisatoren geven samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, politici en beleidsmakers het startsein voor de ruimtevaartzomer van 2018.


Volg @zuid_holland op Twitter