Zuid-Holland neemt deel aan het Varend Corso

Gepubliceerd op 6 augustus 2018De provincie nam afgelopen weekend voor het tweede jaar deel aan het Varend Corso met een eigen boot. Het partnerschap tussen de provincie en het corso is een logische stap, omdat het corso door een groot deel van de Hollandse wateren trekt.

De deelname bood de provincie een ideale gelegenheid om haar inzet en projecten binnen de regio extra onder de aandacht te brengen bij haar inwoners. Ook was het een unieke kans om inwoners kennis te laten maken met onze ontstaansgeschiedenis. Want “om toekomst te maken, is het belangrijk je geschiedenis te kennen”, aldus gedeputeerde Vermeulen, die namens de provincie aanwezig was bij het corso.

Ontstaan van Holland

De provincie pakte tijdens het corso uit met een boot over het Ontstaan van Holland, dat helemaal paste binnen het corso thema “Helemaal Hollands”. De provincie zet zich binnen het project “Ontstaan van Holland” breed in voor het beleefbaar maken van de periode 1000-1300. Rond het jaar 1000 was onze regio één groot moeras waar wilde dieren leefden. Boeren en monniken hebben dit venige moeras ontgonnen. Hierdoor werd de grond minder nat en werd het gebied bewoonbaar. Inwoners gingen handel drijven en er ontstonden steden.

Slag bij Vlaardingen

Tijdens het Varend Corso was er ook speciale aandacht voor de Slag bij Vlaardingen. Gedeputeerde Vermeulen nam samen met loco burgemeester Vollebregt van Delft de overwinningsoorkonde in ontvangst die door Dirk III was opgetekend. Een mooi historisch moment tijdens een kleurrijk en bloeiend Corso.


varend corso 2018

Loco burgemeester Vollebregt van Delft en gedeputeerde Vermeulen nemen overwinningsoorkonde in ontvangst van de Slag bij Vlaardingen tijdens geslaagd en drukbezocht Varend Corso. Het corso stond dit jaar in het teken van Helemaal Hollands.

Volg @zuid_holland op Twitter