800 toekomstmakers werken aan innovatief Zuid-Holland

Gepubliceerd op 12 september 2018Zo’n 800 ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers gaan een dag lang samen aan de slag met innovaties die Zuid-Holland toekomstbestendig maken. De provincie brengt hen bij elkaar op het Festival van de Toekomst, op donderdag 13 september.

Zuid-Holland staat voor grote vraagstukken op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, verstedelijking, circulariteit en nieuwe economie. Niet gemakkelijk, maar juist in Zuid-Holland zijn er kansen. De industrie kan een proeftuin zijn, we kennen moderne en innovatieve sectoren. En er is ontzettend veel kennis in de regio – bij universiteiten en hogescholen, bij innovatieve ondernemers. Overheden willen dat stimuleren en ondersteunen. Om echt het verschil te maken, moeten al die partijen samenwerken.

Innovaties beleven

Tijdens het festival doen ze dat. Met inspiratie van toonaangevende sprekers en tijdens ruim 30 werksessies. Gelukkig worden er al veel stappen gezet naar een innovatief Zuid-Holland. Dat laten ondernemers zien op de experience floor. Gedurende de hele dag zijn hier innovaties te beleven. Denk aan de weg naar de toekomst, waar de nieuwste innovaties worden toegepast voor het opwekken en besparen van energie op de weg. Of aan een handschoen waarmee je virtuele objecten kunt voelen. De vloer biedt tegelijk dé gelegenheid om nieuwe partners te vinden.

Kun je er niet bij zijn? Het festival is de hele dag te volgen via #innovatiefZuidHolland.


Volg @zuid_holland op Twitter