Coming Out Day

Gepubliceerd op 11 oktober 2018Bij het provinciehuis wappert vandaag, 11 oktober de regenboogvlag. Op deze internationale Coming Out Day, bekent de provincie Zuid-Holland kleur. Ook is vandaag de gevel van het provinciehuis verlicht in regenboogkleuren.

De provincie is sinds begin dit jaar Regenboogprovincie, omdat ze het belangrijk vindt dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn en de vrijheid krijgt, voelt en neemt om zijn geaardheid te uiten. Daarom hijsen Commissaris van de Koning Jaap Smit en Gedeputeerde Floor Vermeulen vanochtend samen de vlag. Jaap Smit: "We hijsen de regenboogvlag om te laten zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is." De regenboogvlag is het internationale symbool voor de vrijheid die iedereen zou moeten hebben om uit te komen voor zijn geaardheid.

Wereldwijd

Coming Out Day wordt internationaal gevierd op 11 oktober. Hiermee stimuleren overheden en organisaties wereldwijd lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI's) om openlijk voor hun geaardheid uit te komen. De regenboogvlag wordt sinds 2015 elk jaar op Coming Out Day bij het provinciehuis van Zuid-Holland gehesen.


Meer informatie

Volg @zuid_holland op Twitter