Statenontmoeting 2018: Terug in de toekomst

Gepubliceerd op 11 oktober 2018Verleden, heden en toekomst van de provincie Zuid-Holland stonden afgelopen vrijdag 5 oktober centraal tijdens de 14e Statenontmoeting in Vlaardingen. Precies 1000 jaar geleden vond de Slag bij Vlaardingen plaats wat ook wel gezien als het ontstaan van Holland. Om dat te illustreren was de reizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ aanwezig.

Commissaris van de Koning Jaap Smit blikte in zijn speech vooruit op de toekomst van Zuid-Holland en de noodzakelijke transitie die daarvoor nodig is op het gebied van energie, klimaat, economie, ruimte, bereikbaarheid en een gezonde leefomgeving: “Deze provincie heeft vele en grote mogelijkheden. Laten we elkaar opzoeken, vandaag en in de komende tijd want bij alle opgaven en uitdagingen geldt dat wij partners zijn die samen tot mooie resultaten kunnen komen.”

Historicus Ad van der Zee van het Erfgoedhuis verbond het verleden aan die toekomst en onderstreepte daarmee het belang van de tentoonstelling:“Het is belangrijk om te kijken waar je heen gaat door af en toe eens om te kijken.”

De jaarlijkse netwerkbijeenkomst van de provincie bracht bestuurlijk Zuid-Holland, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen. Annemiek Jetten, burgemeester van Vlaardingen, verzorgde de opening.

Bekijk de aftermovie, de foto impressie en de speech van de Statenontmoeting 2018.


Aftermovie

Speech CdK Jaap Smit

Volg @zuid_holland op Twitter