Dirk van der Borg waarnemend burgemeester Molenlanden

Gepubliceerd op 6 december 2018Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 januari 2019 D.R. (Dirk) van der Borg tot waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden.

De burgemeestersvacature in Molenlanden is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. De commissaris heeft, na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Molenlanden, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. De commissaris en de fractievoorzitters zien in Van der Borg een betrokken waarnemend burgemeester van Molenlanden met kennis van en draagvlak in het gebied.

In de loop van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan.

Van der Borg is 63 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2013 is hij burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.


Burgemeester Dirk van der Borg

Burgemeester Dirk van der Borg

Volg @zuid_holland op Twitter