N207: Informatieavond Passage Leimuiden

Gepubliceerd op 16 april 2019De provincie Zuid-Holland organiseert op 24 april van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond over het project Passage Leimuiden in ‘De Ontmoeting’ in Leimuiden. Deze avond legt de provincie verschillende maatregelen voor, die zorgen voor een betere doorstroming op de N207, in samenhang met de ontsluiting van Leimuiden.

Onderzoek

De provincie heeft laten onderzoeken of de doorstroming en bereikbaarheid van Leimuiden op korte termijn verbeterd kan worden met inzet van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Het onderzoek heeft aangetoond dat dit voor de korte termijn mogelijk is met een combinatie van innovatieve oplossingen, zoals de inzet van intelligente verkeerslichten (i-VRI’s) en beperkte civiele maatregelen.

Mede gezien de (woning)bouwontwikkelingen in Leimuiden en het belang van een goede ontsluiting van de kern, is de provincie van plan om zo spoedig mogelijk aan de slag te gaan.

Toekomst ViaductPlus-variant

De ViaductPlus-variant (tunnel onder de N207 en ontsluiting over Drechthoek II) wordt gezien als een maatregel voor de langere termijn, die nodig is om de bereikbaarheid op een duurzame en effectieve manier op te lossen.


Volg @zuid_holland op Twitter