Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst verplaatsing Laga - Reageren

Gepubliceerd op 11 april 2019Gedeputeerde Rik Janssen, wethouder Bas Vollebregt (Gemeente Delft) en roeivereniging Laga hebben donderdag 11 april een samenwerkingsovereenkomst over de verplaatsing van roeivereniging Laga getekend.

Aan de Nieuwe Haven in Delft kan de nieuwe verenigingsaccommodatie van Laga gebouwd worden.

Roeivereniging Laga onderzoekt sinds 2011 op welke wijze zij haar accommodatie aan de Nieuwelaan te Delft kan uitbreiden om de noodzakelijke verbeteringen van de faciliteiten te realiseren. De door Laga gewenste uitbreiding kan echter niet op de huidige locatie van het verenigingsgebouw aan de Nieuwelaan te Delft gerealiseerd worden. De oorspronkelijke uitbreidingsplannen waren gesitueerd in de binnenbocht van de drukbevaren vaarweg de Schie. De Schie is ter plaatse een vaarweg met gemengd verkeer: binnenvaart, recreatievaart en roeiers. Deze situering zorgt voor onveilige situaties op het water. Met de verplaatsing van Laga naar de Nieuwe Haven wordt de veiligheid van de Schie verbeterd. Dit past bij de ambitie dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie wil zijn en en het past bij vlot en veilig gebruik van de vaarweg. De provincie Zuid-Holland draagt daarom financieel bij aan de verplaatsing van Laga.

Verplaatsing naar Nieuwe Haven

Met de verplaatsing van Laga naar de Nieuwe Haven wordt de veiligheid van de Schie verbeterd. De nieuwe locatie ligt in een insteekhaven langs de Schie. Scheepvaart let altijd op of er schepen uit een haven komen. De huidige locatie ligt in een minder overzichtelijk binnenbocht nabij de Oostpoortbrug. Hier verwacht scheepvaart geen afmerende of vertrekken roeiboten. Laga kan op de nieuwe, ruimere locatie een groter botenhuis realiseren waardoor de roeiers optimaal kunnen trainen.

Laga gaat het ontwerp van haar nieuwe accommodatie afronden. Daarna start bij de gemeente Delft de bestemmingsplanprocedure voor de Nieuwe Haven. Naar verwachting start Laga begin 2021 met de bouw van de nieuwe locatie en kan een jaar later verhuisd worden.


Volg @zuid_holland op Twitter