Sluis Leidschendam na renovatie heropend - Reacties

Gepubliceerd op 15 april 2019De renovatiewerkzaamheden aan de sluis Leidschendam zijn afgerond. Zaterdag 13 april werd de sluis feestelijk heropend door Commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens de opening van het watersportseizoen en de Erfgoeddag.

Renovatie aan de sluis

De negentiende-eeuwse sluis is de afgelopen periode gerenoveerd. Zo voldoet de sluis weer aan de technische eisen van deze tijd, is toekomstbestendig en veilig te gebruiken. Bij de renovatie is de historische waarde zoveel mogelijk behouden.

Opening watersportseizoen

De sluis werd tijdens de opening van het watersportseizoen en de Erfgoeddag heropend door de Commissaris van de Koning Jaap Smit: “De eeuwenoude sluis is na een periode van renovatie nu weer klaar voor de toekomst. De sluis is gerenoveerd met veel gevoel voor de historische uitstraling. Voor iedereen die graag vaart is het een belangrijk kunstwerk in Zuid-Holland.” De Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg, MKB-LV en de erfgoedpartners organiseerden het evenement in Leidschendam.

Werkzaamheden

De gerenoveerde sluis is sinds begin april weer beschikbaar voor vaarverkeer. In verband met restwerkzaamheden kan er voor het vaarverkeer de komende weken nog enkele keren sprake zijn van een kortstondig oponthoud met een maximum van een uur.

Re:Sluis Leidschendam na renovatie heropend


Volg @zuid_holland op Twitter