Provincie Zuid-Holland start marktplaats

Gepubliceerd op 16 april 2020Het coronavirus houdt ons land in de greep. Als provincie willen wij graag de helpende hand bieden, vooral op die plekken waar dat het hardst nodig is. Voor sommige van onze medewerkers valt nu een deel van de werkzaamheden weg. Zij hebben aangegeven graag andere organisaties te willen helpen in deze moeilijke tijd. Daarom zijn we ‘Marktplaats Zuid-Holland’ gestart.

Op deze marktplaats brengen we enerzijds in kaart welke semi-overheidsorganisaties in Zuid-Holland nu behoefte hebben aan extra menskracht. Én anderzijds inventariseren we de collega’s van wie werk (deels) wegvalt; tientallen provinciale collega’s hebben zich al aangemeld.

Wij maken op dit moment de balans op bij welke overheidsorganisaties het in onze regio het meeste knelt. We zijn hiervoor in gesprek met gemeenten en instanties belast met de uitvoer van compensatie- en subsidieregelingen. Zij ervaren een grote werkdruk als eerste aanspreekpunt voor verontruste inwoners en ondernemers. Veel van hun hulpvragen hebben betrekking op administratie en toezicht. Zo wordt o.a. gedacht aan het inzetten van vrijwilligers als toezichthouders.

Zodra de inventarisatie naar de behoeften van deze organisaties is afgerond, zullen medewerkers van de provincie Zuid-Holland gaan ondersteunen bij de meest dringende klussen. Marktplaats Zuid-Holland is daarmee één van de maatregelen van de provincie om de maatschappelijke gevolgen van het coronavirus op te vangen.

Heb je vragen of suggesties over Marktplaats Zuid-Holland? Bel dan met het contactcentrum van de provincie Zuid-Holland. Algemene telefoonnummer: 0704416611. Ook kun je op onze website het contactformulier invullen.