Dodenherdenking provincie Zuid-Holland via livestream

Gepubliceerd op 28 april 2021


De dodenherdenking van de provincie Zuid-Holland op 4 mei wordt live uitgezonden. Net als vorig jaar is een fysieke bijeenkomst niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen.

De ceremonie wordt gehouden in de vergaderzaal van Provinciale Staten en begint om 12.00 uur. De bijeenkomst is te volgen via deze link: https://channel.royalcast.com/provinciezh/#!/provinciezh/20210503_1

Commissaris van de Koning Jaap Smit houdt een toespraak. Daarna legt hij, samen met provinciesecretaris Hennie Koek en concerndirecteur Jan van Ginkel, kransen ter nagedachtenis van de provincieambtenaren, Statenleden en gedeputeerden die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven verloren. Jaap Smit legt een krans namens het provinciebestuur, Hennie Koek namens het personeel van de provincie Zuid-Holland en Jan van Ginkel namens de gepensioneerde medewerkers.

De kransen worden gelegd bij het monument, waarop de namen van de slachtoffers staan. Na het leggen van de kransen klinkt het signaal Taptoe en volgen 2 minuten stilte. Aansluitend wordt het eerste couplet van het  Wilhelmus gespeeld en gezongen. Daarmee komt een einde aan de ceremonie.