Gedeputeerde Floor Vermeulen verruilt Zuid-Holland voor Wageningen

Gepubliceerd op 14 april 2021


Gedeputeerde Floor Vermeulen vertrekt bij de provincie Zuid-Holland. Hij is dinsdagavond 13 april door de gemeenteraad van Wageningen voorgedragen als burgemeester van deze Gelderse gemeente bij de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland en daarmee ook bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sinds 2019 heeft de 36-jarige Vermeulen verkeer, vervoer, bestuur, maatschappij en vergunningverlening in zijn portefeuille als gedeputeerde. Ook is hij vicevoorzitter bij het Interprovinciaal Overleg (IPO) en 1e loco-commissaris van de Koning. Vermeulen was provinciaal lijsttrekker van de VVD bij de Statenverkiezingen in 2011, 2015 en 2019. Hij is 8 jaar statenlid geweest.

Door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Wageningen wordt Vermeulen geroemd om zijn schat aan bestuurlijke ervaring, ondanks zijn jonge leeftijd. Zijn open en kwetsbare opstelling verraste de commissie.

Geweldig en een beetje pijn

Vermeulen noemt de voordracht een grote eer. “Burgemeester van Wageningen mogen worden is geweldig, tegelijkertijd doet afscheid nemen van de provincie Zuid-Holland natuurlijk ook een beetje pijn. Zeker in deze moeilijke tijd. Maar ik kijk terug op veel waaraan ik mijn bijdrage heb mogen leveren en waaraan anderen verder zullen bouwen. En natuurlijk ook op de warme samenwerking met u, de Staten, het college en alle medewerkers”, schrijft Vermeulen in een brief aan de Zuid-Hollandse commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Als de minister de voordracht van Vermeulen goedkeurt, wordt hij naar verwachting op vrijdag 18 juni als burgemeester geïnstalleerd in Wageningen. Vermeulen neemt dan ontslag als gedeputeerde in Zuid-Holland. Wie hem namens de VVD opvolgt, is nog niet bekend.