De impact van kunstmatige intelligentie op het mkb

Gepubliceerd op 9 april 2021


Hoe komt het dat er wel al een digitale keurmeester is die de kwaliteit van de tomaten uit het Westland beoordeelt, maar nog geen plukrobot in de kassen? Of waarom loopt de glastuinbouw voorop in digitalisering maar is de transportsector minder ver? Hoe maakt het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Holland al gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en wat kan er nog meer? Wat zijn de voordelen en wat de gevaren, bijvoorbeeld als het gaat om cyberveiligheid of monopolisering van de markt? Neem deel aan het webinar op 22 april.

Onderzoek

De provincie Zuid-Holland heeft onderzoek laten doen om de toekomst met Artificiële Intelligentie scherper te krijgen voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Holland. Hoe goed is het mkb voorbereid op de komst van AI? En wat kan de overheid doen om de veranderingen in goede banen te helpen leiden?

Webinar

Op 22 april van 14.00 tot 15.00 uur presenteren we de uitkomsten van het onderzoek. Gedeputeerde Willy de Zoete zal de aftrap doen. Na de presentatie van het rapport gaat het panel in gesprek met deelnemers over de vraag: welke rol is er voor de overheid op het vlak van AI en het mkb?

Het panel bestaat uit:

  • Jolanda Heistek, directeur Greenport West-Holland
  • Anita Lieverdink, innovatiemanager TNO, voorzitter werkgroep Startups en scale-ups bij de Nederlandse AI Coalitie
  • Menno Driesse, senior onderzoeker bij Dialogic, hoofduitvoerder van het onderzoek
  • Roel van der Weij, coördinerend beleidsmedewerker kennis & Innovatie, de provincie Zuid-Holland

Meedoen? Ga naar het webinar!