Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde

Gepubliceerd op 7 april 2021


Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde. Hij deed dat na instemming van Provinciale Staten met de voordracht van Stolk. Stolk gaat aan de slag met de portefeuille Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig.

Stolk ziet ernaar uit om werk te maken van een sterk en toekomstbestendig Zuid-Holland. “Ik ken de provincie als ontzettend veelzijdig. Ook in mijn portefeuille komt dat tot uiting. Van het kenmerkende platteland, campussen in de stad tot industrie in de haven. Grote vraagstukken komen hier samen; hoe zorgen we voor een gezonde leefomgeving, een houdbaar voedselsysteem en kunnen we de omslag maken naar een circulaire economie? Juist die veelzijdigheid biedt kansen dit soort vraagstukken aan te pakken. Daar ga ik graag mee aan de slag.”

Commissaris van de Koning Jaap Smit ziet uit naar de samenwerking. “Na 6 jaar als Statenlid heeft Meindert Stolk een goed beeld van wat er speelt in onze provincie, waar kansen liggen en met wie je die samen kunt verzilveren. Er ligt een mooie en belangrijke taak, want Zuid-Holland staat voor grote uitdagingen. Ik zie ernaar uit Meindert te verwelkomen en hier samen met de rest van het college de schouders onder te zetten.”