Eurovisie Songfestival in 2020 in Zuid-Holland

Gepubliceerd op 30 augustus 2019Het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. Dat heeft de organisatie van het festival 30 augustus bekend gemaakt. De eindstrijd om de locatie voor het grootste live-televisie spektakel ter wereld ging tussen de Maassteden Maastricht en Rotterdam.

De provincie is blij met de keuze voor Rotterdam. Rotterdam is booming. Kunst, cultuur en architectuur verbinden de Rotterdammers en bezoekers van de stad. De haven verbindt Nederland met de rest van Europa. En de provincie verbindt Rotterdam met de regio.

Bezoekers van het Eurovisie Songfestival genieten straks niet alleen van de Rotterdamse dynamiek, maar ook van de geschiedenis van Delft en van de kust in Den Haag. Van de bloemenvelden in Lisse en kaasstad Gouda en – eerlijk is eerlijk - ook van het Noord-Hollandse Amsterdam. De bereikbaarheid van de regio is met een hoogwaardig netwerk van openbaar vervoer uitstekend geregeld en de gasten van het songfestival kunnen rekenen op een warm welkom in de vele Zuid-Hollandse hotels.

Een groot evenement als het Eurovisie Songfestival vraagt om groots denken. Heel de wereld kijkt straks naar ons en uit heel Europa komen gasten naar Zuid-Holland om het songfestival in Rotterdam te bezoeken en Nederland te ervaren. De provincie draagt bij aan dat grote denken en stelt een eenmalige subsidie van een miljoen euro beschikbaar.


Meer informatie

Kijk op de website van de gemeente Rotterdam.