Publieksdag Bochtafsnijding Delftse Schie 2 februari

Gepubliceerd op 19 december 2018De provincie Zuid-Holland nodigt u van harte uit voor de publieksdag Bochtafsnijding Delftse Schie op zaterdag 2 februari 2019.

Op deze feestelijke dag staat de provincie samen met omwonenden en belangstellenden stil bij de openstelling van de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie. Met de nieuwe vaarweg verdwijnen twee haakse bochten in de Delftse Schie.

Publieksdag

De publieksdag vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen mee met een rondvaart door de nieuwe vaarweg, in een overdekte boot. Aan boord is koffie en thee en krijgen bezoekers meer informatie over de werkzaamheden. Een unieke kans om de nieuwe vaarweg te beleven! In de Grote Kerk in Overschie is een kleine tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het project en de archeologische vondsten die in het gebied zijn gedaan. Het projectteam van de provincie en de aannemer is aanwezig om vragen over het project te beantwoorden. Ook is er een kraam met erwtensoep en warme chocolademelk.

Locatie

De publieksdag vindt plaats in en nabij de Grote Kerk in Overschie, Overschiese Dorpsstraat 95, 3043 CP Rotterdam. Vanwege beperkte parkeergelegenheid worden bezoekers geadviseerd om met de fiets of lopend te komen.

Aanmelden rondvaart

De boottochten zitten inmiddels helemaal vol. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Bezoekers die zich hebben aangemeld kunnen hun ticket op de publieksdag gratis afhalen bij binnenkomst in de Grote Kerk.

Bestuurlijke opening

Een paar dagen vóór de publieksdag, wordt de nieuwe vaarweg officieel geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Rik Janssen.


Volg @zuid_holland op Twitter