Fietspad Wervenkampweg verbreed

Gepubliceerd op 20 december 2019Het fietspad aan de Wervenkampweg in de gemeente Molenlanden is verbreed. In beide richtingen hebben fietsers nu 2,5 meter ruimte. Zo kunnen fietsers veilig, comfortabel en snel van en naar de bushalte Bleskensgraaf aan de N214 fietsen.

Ook zijn er fietskluizen bij deze bushalte geplaatst waar fietsen veilig in kunnen worden gestald en waarin e-bikes opgeladen kunnen worden. Hiermee wil de provincie het ov een kwaliteitsimpuls geven en de overstap van het ene op het andere vervoermiddel voor reizigers zo gemakkelijk mogelijk maken.

Nu de werkzaamheden zijn afgerond neemt Waterschap Rivierenland het beheer en onderhoud van de Wervenkampweg op zich.

Hoogwaardig openbaar vervoer in de regio

Om Zuid-Holland goed bereikbaar te houden, wordt ingezet op hoogwaardig openbaar vervoer. Dat betekent snelle en betrouwbare busverbindingen, die in de spits minimaal 2 keer per uur rijden. Om snelle busverbindingen te bieden, halteert de bus waar mogelijk op N-wegen in plaats van in dorpskernen. Om de totale reis van deur tot deur voor de reiziger zo soepel mogelijk te maken, verbetert de provincie nu ook de voorzieningen van dorpskernen naar bushaltes.


Volg @zuid_holland op Twitter