Gedeputeerde Staten in gesprek over uitdagingen maritieme sector

Gepubliceerd op 14 februari 2019Gedeputeerde Staten hebben een bezoek gebracht aan Oceanco (Alblasserdam) en IHC (Molenlanden); 2 grote maritieme bedrijven. Het bezoek stond in het teken van de uitdagingen waarvoor de maritieme sector staat, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsmarkt en digitalisering.

De maritieme sector is 1 van de 9 topsectoren in Nederland, met Zuid-Holland als belangrijke thuisbasis. De maritieme sector in Zuid-Holland is op het gebied van maritiem onderzoek, ontwikkeling en innovatie een van de sterkste regio’s ter wereld. Die sterke positie wil de provincie graag behouden. Dit doen wij onder andere door te investeren in innovaties, deel te nemen in netwerken die werken aan internationalisering en te zorgen voor behoud van goede locaties voor bedrijven aan het water.

Tijdens het werkbezoek gingen de gedeputeerden in gesprek met vertegenwoordigers van Oceanco en IHC. Oceanco is een wereldspeler op het gebied van jachtenbouw. IHC richt zich op schepen en materieel voor de bagger- en offshore industrie. Beiden met hun eigen uitdagingen, maar hun grote betrokkenheid bij de doorontwikkeling van het maritieme cluster hebben zij gemeen. Innovatie staat hoog op de agenda, maar ook een goede aansluiting met het onderwijs en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijf en mens is een belangrijke opgave voor de toekomst.


Volg @zuid_holland op Twitter