In gesprek over de bereikbare stad van de toekomst

Gepubliceerd op 21 februari 2019Gedeputeerde Floor Vermeulen was dinsdagavond 19 februari gastprogrammeur van SOZA Dinner Times. In gezelschap van mensen uit 20 organisaties als ProRail, de Fietsersbond, ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders Bond) en de projectontwikkelaars MRPD en VORM dook hij in het thema De Bereikbare Stad van de Toekomst.

“Een bereikbare stad gaat iedereen aan. In de komende jaren komen er allerlei technologische ontwikkelen op ons af. De manieren waarop we wonen en ons verplaatsen gaan sterk veranderen. Het was boeiend om met zo een gemêleerd gezelschap over dit thema van gedachten te wisselen. Het diner toonde maar weer eens aan hoe belangrijk en inspirerend publiek-private samenwerking en het delen van kennis zijn”, aldus gedeputeerde Floor Vermeulen.

SOZA Dinner Times vindt maandelijks plaats in SOZA, het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gelegen tegenover treinstation Laan van NOI. De diners worden mogelijk gemaakt en geprogrammeerd door een partner uit de stad Den Haag of nabije omgeving. De gastprogrammeur stelt het programma samen en opent het diner. Ook is er plek voor een aantal statushouders die affiniteit hebben met het thema. Op die manier draagt SOZA Dinner Times ook bij aan het vergroten van het netwerk van de statushouders.

Gedeputeerde Vermeulen verplaatste zich op een bijzondere manier, passend bij het thema van de avond, van het Provinciehuis naar SOZA. Hij werd in het Provinciehuis opgehaald door Humanity Cab, een Haags fietstaxibedrijf gerund door Eritreeërs. Gedeputeerde Vermeulen: “Een leuke ervaring om door het centrum van Den Haag te rijden in de Humanity Cab en hartstikke knap hoe deze jongens bezig zijn om hun eigen toekomst weer op te bouwen en daarbij tevens werken aan de bereikbare toekomst van de stad Den Haag”.


Volg @zuid_holland op Twitter