Snellere treinverbinding moet Zuid-Holland dichter bij Duitsland brengen - Reacties

Gepubliceerd op 7 februari 2019Een snellere treinverbinding tussen Den Haag, Eindhoven en Düsseldorf moeten de deelstaat Noordrijn-Westfalen en Zuid-Holland dichter bij elkaar brengen. Ook willen de partijen de samenwerking verbeteren.

Een delegatie met onder andere gedeputeerde Floor Vermeulen en de Haagse wethouder & MRDH-bestuurder Robert van Asten hebben zich afgelopen week hier sterk voor gemaakt tijdens een werkbezoek aan Noordrijn-Westfalen. Ook waren hierbij vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

In verschillende gesprekken met onder andere Europa-minister Stephan Holthoff-Pförtner van Noordrijn Westfalen en topman Erich Staake van de grootste binnenhaven van Europa in Duisburg werd de samenwerking onderstreept.

Meerdere vervoermiddelen

De ambitie is onder meer om meerdere vervoermiddelen te stimuleren en de binnenvaart te verschonen door schepen op alternatieve manieren te laten varen zoals op waterstof.

Het werkbezoek is de opmaat naar de ondertekening van een Gezamenlijke werkagenda over mobiliteit en verkeer van de provincies Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant met Noordrijn-Westfalen. Dat gebeurt op 25 februari in Zwolle.

Re:Snellere treinverbinding moet Zuid-Holland dichter bij Duitsland brengen

Wordt de brug bij Leer eindelijk gerepareerd


Volg @zuid_holland op Twitter