Start vervanging Sint Sebastiaansbrug - Reacties

Gepubliceerd op 15 februari 2019Door symbolische opening van de brug en het afsluiten van het werkterrein gaven gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Martina Huijsmans en Jan-Willem Stob, aannemers combinatie Sagittarius, op 14 februari 2019 startsein voor de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug. De nieuwe brug gaat zorgen voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU-wijk en TU Delft Campus.

De brug wordt gebouwd door Aannemers Combinatie Sagittarius. De afgelopen maanden heeft de aannemer, in afstemming met de directie, opdrachtgevers en de omgeving bepaald hoe de vervanging uitgevoerd gaat worden en een planning van de werkzaamheden opgesteld. Naar verwachting is de nieuwe brug in de eerste helft van 2020 klaar. Eind 2020 kan tramlijn 19 dan over de nieuwe brug rijden naar de TU Campus.

Nieuwe brug geschikt voor trambaan

Delft krijgt een nieuwe Sebastiaansbrug die de huidige brug vervangt. De nieuwe brug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft, de TU-wijk en TU Delft Campus. De huidige brug is in slechte staat en vertoont scheuren. De nieuwe brug is tevens geschikt voor de aanleg van de geplande trambaan voor tramlijn 19, die naar TU Delft Campus gaat rijden.

De nieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 4,5 meter. Gemotoriseerd verkeer beschikt op de nieuwe brug over 2 keer 1 rijstrook. Voor het openbaar vervoer zijn 2 rijstroken beschikbaar voor tram en bus in de zijligging aan de oostzijde van de brug. Aan weerszijden komen vrij liggende voet- en fietspaden.

Werkzaamheden

Vanaf 14 februari 2019 is de brug afgesloten voor alle verkeer. Auto- en fietsverkeer, het openbaar vervoer en voetgangers worden vanaf dat moment omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes zoals vermeld op www.delft.nl/sebastiaansbrug. Alleen buslijnen 64 en 66 stoppen tijdens het werk aan de brug bij de halte Zuidpoort. De parkeergarage Zuidpoort blijft toegankelijk.

Samenwerkingsproject

De vervanging van de Sint Sebastiaansbrug is een samenwerkingsproject van gemeente Delft, provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De partijen dragen de kosten van dit project en zullen de bouw van de brug gezamenlijk aansturen.

Meer informatie

Op www.delft.nl/sebastiaansbrug staat meer informatie over de Sint Sebastiaansbrug.

Kijk voor de omleidingsroutes, het ontwerp van de Sint Sebastiaansbrug, de planning en uitvoering van de werkzaamheden, aanleg tramlijn 19 en andere aansluitende projecten in de omgeving op de website www.delft.nl/sebastiaansbrug.


Volg @zuid_holland op Twitter