OV-fietsen voor betere bereikbaarheid Bodegraven - Reageren

Gepubliceerd op 31 januari 2020Op station Bodegraven zijn 8 OV-fietsen geplaatst, met name om de bedrijventerreinen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk beter bereikbaar te maken. Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Inge Nieuwenhuizen boden de ondernemersvereniging symbolisch de eerste OV-fiets aan.

De OV-fietsen zijn onder andere bedoeld om medewerkers of relaties van bedrijven uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de mogelijkheid te bieden om makkelijker en sneller op de bedrijventerreinen te komen. Die zijn met het openbaar vervoer nu niet erg goed bereikbaar. De OV-fiets is een ideaal middel om de laatste kilometer(s) mee af te leggen.

Floor Vermeulen, gedeputeerde Zuid-Holland: “Voor de bereikbaarheid van de provincie is het van belang dat we investeren in infrastructuur én de keuzevrijheid voor reizigers zo groot mogelijk maken. De OV-fiets draagt hier aan bij. Maar ook de uitbreiding van de fietsenstalling bij dit station later dit jaar naar 1100 fietsparkeerplekken, waardoor nog meer reizigers comfortabel met de fiets van of naar het station kunnen komen.”

De OV-fietsen, die staan gestald in kluizen, zijn betaald door de gemeente en de provincie. Omdat het belang voor het bedrijfsleven zo groot is, heeft ook het Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk meebetaald aan de OV-fietsen. Voorzitten Jan Oostveen kreeg daarom symbolisch de eerste OV-fiets aangeboden.