3 januari nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

Gepubliceerd op 3 januari 2021


Door de coronapandemie reizen er op dit moment veel minder mensen met het openbaar vervoer. Om beter aan te sluiten op de huidige vraag en kosten te besparen is de dienstregeling aangepast. De nieuwe dienstregeling gaat vandaag in. Vervoerders raden reizigers aan om voor vertrek de reisplanners te raadplegen.

Reizigersinformatie

De nieuwe dienstregeling geldt sinds 3 januari en heeft de looptijd van een half jaar. Vervoerders communiceren over hun nieuwe dienstregeling naar reizigers. Reizigers vinden de nieuwe dienstregeling onder andere op de website van de vervoerder en via reisplanners.

Arriva is de vervoerder van de bussen in Zuid-Holland Noord. NS is de vervoerder van de regionale R-nettrein tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Qbuzz is de vervoerder van de bussen in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en van de regionale R-net trein tussen Dordrecht en Geldermalsen. Aquabus is de vervoerder van de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Connexxion is de vervoerder van de bussen in Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

Openbaar vervoer en corona

Maak tijdens de lockdown alleen noodzakelijke reizen. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Het dragen van een (niet-medisch) mondkapje in het openbaar vervoer, in stations en bij bus- en tramhaltes is verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Transitie van het openbaar vervoer

Naast de nieuwe dienstregeling werken vervoerders, op basis van kaders die Provinciale Staten nog vaststellen, aan een ‘transitieplan’. Met dit plan moeten reizigers worden verleid om het openbaar vervoer weer meer te gebruiken als de coronacrisis voorbij is. Dit plan moet er daarnaast toe leiden dat vervoerders in de toekomst ook zonder extra Rijksmiddelen aantrekkelijk openbaar vervoer kunnen bieden.

Bereikbaar Zuid-Holland

Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen. Of je nu naar school gaat of naar je werk, goederen moet bezorgen of een bezoek brengt aan vrienden. Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder openbaar vervoer. De provincie Zuid-Holland is opdrachtgever van openbaar vervoer in de gebieden Zuid-Holland Noord, Drechtsteden – Molenlanden - Gorinchem en Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee.