Definitief ontwerp interieur renovatie provinciehuis

Gepubliceerd op 10 juli 2020Het ontwerp voor het interieur en de inrichting van het hoofdgebouw van het provinciehuis is definitief. Het hoofdgebouw van de provincie Zuid-Holland wordt de komende jaren gerenoveerd en verduurzaamd.

Het definitief ontwerp voor de inrichting is gemaakt door OTH architecten in samenspraak met een grote afvaardiging uit de organisatie en goedgekeurd door gedeputeerde Willy de Zoete. De plannen worden geïntegreerd in de ontwerpen die eerder gemaakt zijn voor het casco van het gebouw, zodat het interieur en exterieur op elkaar aansluiten. De verwachting is dat het gebouw in 2022 door hoofdaannemer Kuijpers wordt opgeleverd.

Bekijk het fotoalbum met impressies

Ambities voor Zuid-Holland

De renovatie van het provinciehuis, een beschermd stadsgezicht, gebeurt zo duurzaam mogelijk in lijn met de ambities voor de provincie Zuid-Holland. Bij de afstemming over het ontwerp voor de inrichting is uitgegaan van het gebruik van duurzame en onderhoudsvrije materialen. De inzet van Nederlandse producenten en leveranciers stimuleren de Nederlandse economie.

Lees meer over de renovatie van het provinciehuis