Erik van Heijningen waarnemend burgemeester Bodegraven-Reeuwijk

Gepubliceerd op 15 juli 2021


De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2021 Erik van Heijningen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Van Heijningen is 59 jaar en woont in Dordrecht.

Aan Christiaan van der Kamp is per 1 september 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Dit in verband met zijn overstap naar een nieuwe functie als directeur van de Omgevingsdienst Haaglanden per 1 september 2021.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer, heeft de commissaris Erik van Heijningen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Van Heijningen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Van Heijningen zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Erik van Heijningen heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was vanaf 2011 tot en met 2014 waarnemend burgemeester in de gemeenten Cromstrijen, Middelburg en Hellevoetsluis. Daarvoor was hij van 2003 tot 2011 lid van het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Verder was hij van 1998 tot 2003 wethouder in de gemeente Dordrecht en daarvoor 5 jaar Officier van Justitie in Rotterdam. Momenteel is Van Heijningen staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.