Oer-kunst op bouwschutting provinciehuis

Gepubliceerd op 20 juli 2021


Kunst brengt je in beweging! Kom ook kijken naar ‘Graffiti Dinosaurs’: de kleurrijke oer-kunst op de 120 meter lange bouwschutting rondom het hoofdgebouw van het provinciehuis.

Het hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland wordt gerenoveerd. Daarom bracht Kunstenaar Patrick Goos verschillende street-art artiesten uit de regio Den Haag samen om de kale bouwschutting aan het Zuid-Hollandplein (het binnenplein van provinciehuis) te voorzien van de meest uiteenlopende graffitikunst.

Graffiti Dinosaurs

Deze tweede openlucht graffiti-expositie ‘Graffiti Dinosaurs’ is een ode aan de eerste generatie graffiti artiesten: de dinosauriërs in het vak. Een thema gekozen op initiatief van de kunstenaars zelf. Van grottekeningen tot een diversiteit aan dino’s; de kleurrijke oer-kunst spat bijna van de bouwschutting af.

Kunstwandelroute

Heb je een uurtje over voor een kunstwandeling? Voor de gelegenheid maakte de kunstcommissie van de provincie Zuid-Holland een kunstwandelroute langs kunstwerken in de omgeving van het provinciehuis. De kunst op de bouwschutting maakt onderdeel uit van de route. Iedere stop heeft een link met graffitikunst. De kunstcommissie van de provincie Zuid-Holland ondersteunt het kunstproject om te laten zien dat we kunst een warm hart toe dragen.

Drie op een rij

Graffiti Dinosaurs volgt op een eerdere graffiti-expositie in mei dit jaar rondom het project ‘Na 75 jaar Vrijheid’. Deze stond volledig in het teken van vrijheid, diversiteit en inclusiviteit. Later dit jaar wordt een derde graffitisessie gehouden met het thema ‘Zuid-Holland’.

Artdrenaline

Kunstenaar Patrick Goos, ook wel bekend als Artdrenaline, is een bekende in Den Haag. Zo heeft hij o.a. meegewerkt aan het project van The Hague Street Art om de elektriciteitshuisjes binnen de gemeente Den Haag van kunst te voorzien. Patrick heeft een groot netwerk als het gaat om (beginnende) artiesten/kunstenaars.