Innovatietours: maak kennis met innovatief Zuid-Holland

Gepubliceerd op 7 juni 2021


De provincie gaat op tour langs innovatieve hotspots in Zuid-Holland. Meindert Stolk (gedeputeerde Innovatie) en een collega gedeputeerde verkennen samen met ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers de kansen om met behulp van innovatie, maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Van digitalisering tot duurzame energie.  De eerste tour vindt plaats op 25 juni.

Met vindingrijke ondernemers, toonaangevende kennisinstellingen en de aanwezigheid van alle topsectoren zijn er in onze provincie volop kansen om het verschil te maken. Het zorgt voor nieuwe oplossingen én het maakt onze regionale economie sterker. Samenwerking is daarbij de sleutel. Dit gaan we doen tijdens de innovatietours, waarbij we aan de hand van een inspirerend voorbeeld het gesprek aan gaan over de mogelijkheden én de valkuilen. De eerste 2 tours staan al gepland. In verband met corona, digitaal. Nieuwsgierig? Meld je aan!

Innovatietour #1: Let's get digital!

Vrijdag 25 juni van 16:00 tot 17:30

Tijdens de eerste innovatietour bespreken we de kansen van digitalisering voor het MKB. Digitalisering draagt bij aan maatschappelijke opgaven, zoals het tegengaan van verspilling en het reduceren van CO2-uitstoot. Tegelijkertijd staan ondernemers voor een grote uitdaging: hoe te beginnen en welke kennis en vaardigheden zijn er nodig?

Meer informatie over innovatietour #1 en aanmelden?

Kijk de uitzending terug!

Innovatietour #2: Glastuinbouw geeft energie!

Donderdag 8 juli van 13:30 tot 15:00

We verkennen hoe de glastuinbouw deel kan uitmaken van de energietransitie. Deze innovatieve en economisch belangrijke sector is namelijk voorloper op het gebied van geothermie. Er zijn zelfs geothermiebronnen waarop kassen én huishoudens aangesloten zijn. Deze initiatieven kunnen een sleutel zijn in de energietransitie.

Meer informatie over innovatietour #2 en aanmelden?

Vragen of meedenken?

Ken jij een innovatieve ondernemer of sector, of weet jij een vraagstuk dat tijdens de volgende tour écht moet worden uitgelicht? Laat het ons weten: