Recreatiegebied Oosterduinse Meer overgedragen aan gemeente Noordwijk

Gepubliceerd op 14 juni 2021


De provincie heeft haar eigendommen in het recreatiegebied Oosterduinse Meer overgedragen aan de gemeente Noordwijk. Op 11 juni vond de overdracht plaats.

Het gaat in het recreatiegebied Oosterduinse Meer om 10 hectare aan de westoever van het meer, met bos, zwemstrand, ligweide en wandel- en fietspaden. De gemeente Noordwijk wil met de aankoop het gebied rond het meer ontwikkelen voor natuur, sport en/of recreatieve doeleinden. Voor het beheer en onderhoud van het gebied heeft de provincie aan de gemeente een afkoopsom verstrekt.

Trend

Verspreid over Zuid-Holland lagen in het verleden tientallen provinciale recreatiegebieden (PRG’s). De meeste hiervan zijn de afgelopen jaren overgedragen aan onder meer gemeenten. Over het Oosterduinse Meer liepen al langere tijd gesprekken met de gemeente en deze hebben geleid tot de definitieve overdracht.

Beweegvriendelijke omgeving

De provincie blijft zich overigens inzetten voor zowel het beheer als de ontwikkeling van recreatiegebieden; zo kunnen via subsidieregelingen eigenaren aanvragen doen voor het beweegvriendelijker maken van groen dichtbij de woonomgeving.