Appen op de fiets? Rij MONO!

Gepubliceerd op 5 maart 2019Samen met de scholierenambassadeurs van TeamAlert gingen Minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Robert den Asten in gesprek met leerlingen van het Maerlant Lyceum in Den Haag over appen op de fiets.

Mobielgebruik in het verkeer eist in Nederland naar schatting tientallen tot meer dan 100 dodelijke verkeersslachtoffers per jaar en vallen er honderden gewonden door. Onder jongeren zie je dat ‘appen’ op de fiets erg ingeburgerd raakt.

10 miljoen Nederlanders hebben een smartphone, de helft daarvan gebruikt die onderweg. “Lezen en schrijven van berichten op je smartphone verhoogt het risico op een ongeval minstens 25 keer,” aldus Floor Vermeulen. “Daarom is het ook zo belangrijk om met verkeersgebruikers in gesprek te gaan hierover.”

Naast dat de scholierenambassadeurs van TeamAlert scholen bezoeken voor bewustwordingscampagnes en lessen, biedt de provincie, samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, lespakketten over verkeersveiligheid: School op Seef voor basisscholen en TotallyTraffic voor de middelbare scholen. Met de campagne Maak een Punt van Nul proberen ze weggebruikers bewust te maken van hun eigen verkeersgedrag en dit ten positieve te veranderen.


Volg @zuid_holland op Twitter