Bouw mee aan het Dataloket van de provincie Zuid-Holland!

Gepubliceerd op 19 maart 2019Gedeputeerde Jeannette Baljeu heeft het startsein gegeven voor een innovatief platform voor samenwerking met gemeenten en partners. Via dit samenwerkingsplatform, het Dataloket, wil de provincie met gemeenten en samenwerkingspartners data combineren om beter te kunnen werken aan de opgaven van de provincie.

"Wij  willen door samenwerken met de omgeving de informatie en data van elkaar gebruiken. Het Dataloket biedt naast (ruwe) data ook veel kant-en-klare informatieproducten, bijvoorbeeld geo-kaarten en datavisualisaties. Een voorbeeld is de samenwerking tussen de provincie en DCMR. Door het koppelen van alle beschikbare data kan je via een website met een kaart ook de real time meldingen van incidenten per locatie volgen", aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Meebouwen aan Dataloket

Het dataplatform is bedoeld als samenwerkingsplatform waar datasets worden verzameld en toegankelijk worden gemaakt voor gemeenten en ketenpartners. Via het Dataloket kunnen provincie, gemeenten en ketenpartners werken aan concrete thema’s. De provincie nodigt gemeenten en partners dan ook uit mee te bouwen aan dit Dataloket. Dit kan door een mail te sturen naar . Wij gaan dan zo snel mogelijk in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Transparant en open

De provincie Zuid-Holland heeft als doel een transparante en open provincie te realiseren. Dit doet zij door zoveel mogelijk gegevens van de provincie Zuid-Holland te ontsluiten, tenzij er een wettelijke of bestuurlijke noodzaak is dat niet te doen. Daarnaast stimuleert de provincie (her)gebruik van data en documenten.


dataloket

V.l.n.r. Kevin Otjes (projectleider datawarehouse), Jacques Vroon (afdelingshoofd Informatisering en automatisering), Henk Burgering (programmamanager Transparante en Open Provincie), Jeannette Baljeu (gedeputeerde transparante overheid ), Jan van Ginkel (concerndirecteur)

Volg @zuid_holland op Twitter