Gemeente Noordwijk enthousiast van start

Gepubliceerd op 14 maart 2019Gedeputeerde Baljeu is op 13 maart 2019 op werkbezoek geweest in de nieuwe gemeente Noordwijk. Op 1 januari 2019 zijn gemeente Noordwijk en gemeente Noordwijkerhout opgegaan in de nieuwe gemeente Noordwijk, met de kernen Noordwijk Binnen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en De Zilk.

Tijdens dit bezoek heeft de gedeputeerde met burgemeester Hermans en wethouder Van den Berg gesproken over de verschillende mogelijkheden die er zijn om inwoners te betrekken bij beleids- en besluitvorming van de gemeente.

Inwoners horen en betrekken

“Ik ben blij om te zien dat het college van B&W van de nieuwe gemeente Noordwijk aan de slag gaat om inwoners te horen en meer te betrekken bij wat er in hun dorp belangrijk is. Ook is er gesproken over participatie bij bijvoorbeeld de energietransitie, daar leven bij bewoners ook veel vragen over”, aldus gedeputeerde Baljeu.

In de kern draait het om jou

Direct bij de start van de nieuwe gemeente Noordwijk heeft elk collegelid een kern onder zijn hoede genomen. De kernen staan centraal en de gemeente hoort graag wat er leeft. De ‘kernwethouders’ zijn benieuwd naar de ideeën van de inwoners. Want niet voor niets is het motto: 'Waar je ook woont in de nieuwe gemeente Noordwijk, in de kern draait het om jou.'


Werkbezoek gedeputeerde Baljeu aan Noordwijk

Van links naar rechts: Wethouder Sjaak van den Berg (gemeente Noordwijk), gedeputeerde Jeannette Baljeu en burgemeester Jon Hermans (gemeente Noordwijk)

Volg @zuid_holland op Twitter