Leidse stadsbussen volledig elektrisch

Gepubliceerd op 13 maart 2019Met een gezamenlijke druk op de knop van de laadpaal startte vandaag officieel de elektrificering van het Leidse stadsbussennet.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van provincie Zuid-Holland, de Leidse wethouder Martine Leewis en Arrivadirecteur Martijn de Weijer symboliseerden hiermee de samenwerking aan de verduurzaming van het Zuid-Hollandse openbaar vervoer.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “We zijn als provincie Zuid-Holland 1 van de koplopers in de verduurzaming van de openbaar vervoervloot. Binnen korte tijd willen we het aantal zero emissie bussen in 3 van onze concessiegebieden flink uitbreiden. We laten hiermee zien dat bereikbaarheid en energietransitie prima hand in hand gaan.”

Elektrische bussen Leiden

In 2019 gaan er 23 nieuwe elektrische Volvobussen rijden in de Leidse stadsdienst die wordt uitgevoerd door Arriva. Binnenkort rijden de eerste 13 volledig op groene stroom rijdende bussen door de stad. De andere 10 volgen na de zomer.

Om de verkeersveiligheid van deze comfortabele, schone en ook stille bussen te garanderen zijn ze uitgerust met een trambel om voetgangers en overig verkeer te kunnen waarschuwen.

In de Drechtsteden rijden binnenkort 37 elektrische bussen in de stadsdienst.

Tussen Goeree Overflakkee en het Zuidplein gaan 4 elektrische bussen rijden.


Afbeelding bij nieuwsbericht Leidse stadsbussen volledig elektrisch

Op de foto van links naar rechts de Leidse wethouder Martine Leewis, Arrivadirecteur Martijn de Weijer en gedeputeerde Floor Vermeulen

Volg @zuid_holland op Twitter