Nieuwe entree Werelderfgoed Kinderdijk

Gepubliceerd op 14 maart 2019Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland was op 13 maart 2019 te gast in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Hij hees het laatste deel van een voetgangersbrug naar de nieuwe entreezone op zijn plek. Deze loopbrug geeft in april toegang tot onder meer een nieuw ontvangstgebouw en een gebouw voor natuureducatie.

Han Weber: “Met de nieuwe entree rollen we in dit unieke gebied geen rode, maar een groene loper uit. In de wetenschap dat het internationaal toerisme de komende jaren verder zal stijgen. Die toestroom in goede banen leiden, is in ieders belang. Vandaar dat de provincie meebetaalt aan het bezoekerscentrum dat in het najaar open gaat.”

Nieuw ontvangstgebouw

De nieuwe entreezone wordt op 1 april 2019 in gebruik genomen. De loopbrug zal in april toegang geven tot een nieuw ontvangstgebouw voor groepen, een gebouw voor natuureducatie en een locatie waar films over het gebied worden getoond.

Omgeving aangepakt

Sinds 2016 investeert de provincie Zuid-Holland samen met de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, overheden en andere partners in Kinderdijk om de groeiende stroom bezoekers te faciliteren. Ook wordt de omgeving aangepakt: zo wordt de waterbushalte verbeterd en is er een plan voor meer biodiversiteit, het toepassen van gebiedseigen beplanting en het opknappen van de molenerven.

Aftrap feestelijk seizoen

De bijeenkomst vormde tevens de aftrap van een feestelijk seizoen. Want naast de entreezone gaat op zaterdag 7 september 2019 ook het nieuwe Bezoekerscentrum van Kinderdijk open. De provincie Zuid-Holland is 1 van de partijen die door een financiële bijdrage alle ontwikkelingen in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk mogelijk maken.


Nieuwe entree Werelderfgoed Kinderdijk

Han Weber schudt de hand van directeur Cees van der Vlist van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
Het laatste brugdeel wordt ingehesen
Het nieuwe entreegebouw in aanbouw
Luchtfoto: rechts de plek waar het Bezoekerscentrum wordt gebouwd. Links de entreezone met de drie gebouwen in aanbouw

Volg @zuid_holland op Twitter