Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Gepubliceerd op 14 maart 2019De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn trekken samen op om de veiligheid van fietsers op en rondom de hefbrug in Boskoop te onderzoeken.

Het eerste gesprek hierover is onlangs geweest. Externe deskundigen worden gevraagd oplossingen te bedenken voor veilig fietsen op de hefbrug. Naar verwachting is de uitkomst na de zomer bekend.

Gezamenlijk onderzoek

Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid-Holland: “Het is goed dat we samen met de gemeente Alphen aan den Rijn deze handschoen oppakken. Verkeersveiligheid is van groot belang, we streven ernaar dat iedereen in Zuid-Holland elke dag veilig thuis komt. Op een knelpunt als deze brug in Boskoop zal de oplossing niet eenvoudig zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat de deskundigen met een goed plan komen. Het is mij veel waard dat ouders hun kinderen zonder zorgen veilig over de brug kunnen laten fietsen.”

Samen om tafel

Aanleiding voor het benaderen van de extern deskundigen is de toezegging die gedeputeerde Vermeulen 6 februari 2019 deed. Naar aanleiding van het burgerinitiatief ‘Wij zijn het zat!’ zegde hij toe om met de gemeente om tafel te gaan.

Veiligheid op de Zijde

Kees van Velzen, wethouder Verkeer, vervoer en water van gemeente Alphen aan den Rijn: "Als gemeente doen wij onderzoek naar het verbeteren van de veiligheid voor langzaam verkeer op de Zijde. Dit gezamenlijke onderzoek naar het verbeteren van de veiligheid van fietsers op en rond de hefbrug sluit hier mooi op aan."


Volg @zuid_holland op Twitter