Provincie Zuid-Holland matcht elke euro voor jouw groene buurtproject - Reacties

Gepubliceerd op 21 maart 2019Zuid-Hollanders opgelet: wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? De provincie Zuid-Holland verdubbelt het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt voor jouw groene project, tot een maximum van €5.000. Interesse? Meld je aan voor de gratis workshop op 10 april in Den Haag of schrijf je direct in met een campagne.

Hoe kom je tot een goed plan voor meer natuur in de stad? De natuur in Zuid-Holland zal optimaal profiteren van jouw groene project, als je die richt op de icoonsoorten van Zuid-Holland die voorkomen in het stedelijk gebied. Wat dacht je van een egelvriendelijke stadstuin, of het plaatsen van nestkasten voor gierzwaluwen of steenuilen?

Workshops crowdfunding

Wil je meedoen maar ben je nog niet zo bekend met crowdfunding? Geen probleem: de provincie Zuid-Holland organiseert samen met het online platform Voorjebuurt.nl een workshop, waarin je alles leert over hoe je mensen betrekt bij je initiatief en hoe crowdfunding werkt. Je gaat naar huis met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne!

Datum en tijd: 10 april 2019 van 18:30 tot 21:00 in Den Haag: deelnemers ontvangen bericht over programma en locatie.
Voor wie: inwoners(groepen) in Zuid-Holland die met een concreet en groen initiatief bezig zijn en binnen een half jaar willen starten met een crowdfundingcampagne.
Kosten: gratis
Aanmelden: meld je uiterlijk 7 april aan voor de workshop door te mailen naar voornatuur@voorjebuurt.nl of door dit formulier in te vullen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Als je voor 7 april een campagnepagina aanmaakt, dan krijg je tijdens de workshop al een voorlopige beoordeling of je kans maakt op een bijdrage van de provincie.

Provincie betaalt mee aan jouw project

Voorjebuurt.nl begeleidt de deelnemers bij het voorbereiden en uitvoeren van hun crowdfunding actie. De provincie financiert tot 50% van het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt. Deelnemers zonder beschikking over ANBI status maken kans op een bijdrage tot maximaal €2000 voor deelnemers met ANBI (Algemeen nut beogende instellingen) status is dat maximaal €5.000. Lees hier de criteria om in aanmerking te komen voor matchfunding.

Op de websites van Crowdfunding Voor Natuur en voor je Buurt kan je zien welke initiatiefnemers je al voor zijn gegaan! Zo realiseren vrijwilligers en campinggasten in Voorne-Putten sinds 2018 1 hectare voedselbos met 80 fruit- en notenbomen en dit jaar ook een moestuin en struiken voor plukfruit. Op deze manier slaan ze twee vliegen in 1 klap: ze vergroten de biodiversiteit, en tegelijkertijd verkleinen ze de afstand tussen voedselproductie en gebruiker. Wijkbewoners van Spoorwijk in Den Haag gaan de tuin van hun buurthuis vergroenen met onder meer coniferen, vlinderstruiken, fruitbomen en rozen. Het doel van het project is om wijkbewoners meer plezier te laten beleven aan de tuin. Hierdoor zal de tuin meer gebruikt worden.

Iconen Zuid-Hollandse natuur

De provincie heeft 40 icoonsoorten uitgekozen als ‘iconen’ voor de Zuid-Hollandse natuur. De ambitie van de provincie is om het leefgebied voor al deze soorten duurzaam op orde te krijgen en behouden. Het mooie is: een investering in de leefgebieden van icoonsoorten komt ook de kwaliteit van de natuur in algemene zin ten goede. Tijdens de workshops is ook ruimte om met specialisten na te denken over hoe jij een of meer icoonsoorten kan helpen met jouw groene project.

Re:Provincie Zuid-Holland matcht elke euro voor jouw groene buurtproject


Volg @zuid_holland op Twitter