Feestelijk startsein voor fietsbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest

Gepubliceerd op 14 maart 2019Een nieuwe fietsbrug over de Oude Rijn zorgt ervoor dat fietsers tussen Katwijk, Valkenburg en Oegstgeest veel sneller en comfortabeler op de plaats van bestemming komen. Gedeputeerde Vermeulen gaf, samen met de wethouders Nagtegaal en Nieuwenhuis, het feestelijke startsein.

De fietsbrug, die de naam Joop van der Reijdenbrug heeft gekregen, is een belangrijk onderdeel in de Zuid-Hollandse fietsknooppuntroute en is in samenwerking met provincie Zuid-Holland en de gemeentes Oegstgeest en Katwijk tot stand gekomen. De brug verbindt 2 nieuwe grote woonwijken in Valkenburg en Oegstgeest met elkaar: ’t Duyfrak en Oegstgeest aan de Rijn. Met de komst van de brug wordt het voor Katwijkers en Oegstgeestenaren nog aantrekkelijker om met de fiets op pad te gaan, bijvoorbeeld naar het werk of naar school.

Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie, benadrukt het belang van de fietsbrug: Om onze provincie en deze regio goed bereikbaar te houden, is het belangrijk dat we investeren in goede verbindingen. Dat doen we op grote schaal met bijvoorbeeld de RijnlandRoute en de snelfietsroute Leiden – Katwijk, maar ook door knelpunten weg te nemen als hier bij de Oude Rijn. Een comfortabele verbinding als deze brug, nodigt mensen uit de fiets te pakken.”

Joop van der Reijdenbrug

De fietsbrug is niet alleen bijzonder door zijn unieke constructie, maar ook vanwege zijn naam, ‘Joop van der Reijdenbrug’. Als voormalig wethouder in Oegstgeest en burgemeester van Valkenburg is Joop van der Reijden nauw betrokken geweest bij de bestuurlijke afspraken in de Knoop Leiden West, waarbinnen deze fietsbrug zijn oorsprong vond. In de allerlaatste, buitengewone raadsvergadering van de zelfstandige gemeente Valkenburg heeft de gemeenteraad toen in een motie deze naam van de brug voorgesteld.

Bekijk hier de video die Gemeente Katwijk maakte van de bouw van de brug: https://www.youtube.com/watch?v=P7JUubX6IdE&feature=youtu.be.


Volg @zuid_holland op Twitter